Tofu malinový cheesecake s proteinem
Musím říct, že je to ten nejlepší fitness cake s nízkým obsahem sacharidů a vysokým obsahem bílkovin, co jsem kdy jedla..a přitom je tak neskutečně dobrý, že chvilka uteče a už budete péct další. Přitom příprava jeneskutečně easy a nedá se nijak pokazit. Tofu malinový cheesecake je ideální snídaně pro dokonalý začátek dne nebo jako svačina mezi jídly. Hodí se také k odpolední kávičce, kdy spojení kávy a tohoto dortíku je prostě porno! Fakt! A jak na to? Snadno a rychle jako vždy!
- Doba přípravy: 8 min
- Doba pečení: cca 30 min
- Potřebné nádobí: mixér, dortová forma
ZÁKLAD DORTU | KORPUS |
---|---|
2 balení tofu natural (cca 400g) | 1/2 hrnku rozmixovaných vloček |
3 vejce | 1/2 hrnku rozmixovaných mandlí nebo jiných ořechů |
2 – 3 odměrky vanilkového proteinu (já od MY PROTEIN) | 1 – 2 lžíce kakaa |
1 banán | cca 100 – 200 ml mléka (jakékoli) |
1 vanička tvarohu nebo jogurtu (250 g) | karamelové flavdrops (nebo vanilkové) |
1 lžíce vanilkového pudinku | špetka skořice |
valilkové flavdrops (MY PROTEIN) | |
kůra z 1 citronu |
PŘÍPRAVA KORPUSU
Není nic jednoduššího, než připravit základ korpusu v mixéru. Jednoduše tam nasypete vločky a mandle a mixujeme, mixujeme a mixujeme. Hlavně nemusíte nic šlehat, vážit ani krájet, což já neskutečně oceňuji – minimum našpiněného nádobí, minimum zabraného času.
Jakmile budou suroviny rozmixované na mouku, přidáme postupně mléko, skořici a pár kapek flavdrops a pořádně promícháme. Všechny ingredience smícháne dohromady, raději dejte zpočátku méně mléka, ať to nemáte moc řídké. Měla by vzniknout tužší lepivá hmota, kterou pak natlačíte na dno dortové formy.
Dortovou formou si před tím potřete kokosovým olejem nebo máslem a pak posypte kokosem nebo moukou, podle toho, co máte doma. Aby se vám hmota nelepila, použijte na mačkání lžíci, kterou namáčíte do vody.
PŘÍPRAVA TOFU ZÁKLADU NA CHEESECAKE
Všechny ingredience – tofu, vejce, vanilkový protein, banán, tvaroh (nebo jogurt), lžíce pudinku, cca 10 kapek vanilkového flavdrops, kůra z 1 citronu – nasypeme do mixéru a mixujeme do hladka. Vznikne vám krásně hladká krémová hmota.
Pokud bude směs příliš tuhá (protože každé tofu, tvaroh a jogurt jsou jiného složení), klidně přilijte trochu mléka – směs by měla být litá jako těsto např. na bublaninu.
PEČENÍ MALINOVÉHO TOFU CHEESECAKE
Jak je zmíněno výše, směs na korpus namačkáme na dno formy vysypané kokosem. Tento základ na korpus nejdříve pečeme 5 min v troubě na 180 °C, aby nám trochu vyschnul.
Poté na korpus vylijeme základ těsta s tofu. Lehce posypeme kakaem pro efekt při krájení dortu a takto celý tofu cheesecake pečeme cca 30 min při 180 °C.
Že je cheesecake hotový, poznáme tak, že je tofu základ tuhý a neklepe se. Nemusí se bát, dort se vám nespálí ani se nemůže stát, že by se třeby vyušil, pokud se budete držet receptu.
Do těsta nemusíte píchat špejlí, abyste věděli, že je hotový, protože je stejně uvnitř vlhký a nic byste nepoznali. Opravdu stačí jen zkontrolovat dotekem prstu do středu zda-li je těsto tuhé.
SERVÍRUJEME
Moje nejoblíbenější kombinace je tofu cheesecake s malinami nebo jahodymi přelitý buď jahodovým sirupem (od MY PROTEIN) nebo domácí teplou ovocnou omáčkou z malin nebo lesní směsi. Je to na vás, co vám chutná, to tam šoupněte, vše chutná naprosto skvěle! Skladujeme v chladu a ideálně před prvním podáváním necháme vychladnout min hodinu v lednici (není ale nutnost), je tak dobrý, že ho možná sníte, ještě než vůbec vystydne. 🙂
Dobrou chuť!
Yvet