BOLOŇSKÉ ŠPAGETY Z FAZOLÍ LOW CARB
Dekilateska, kterou si zamiluje každý gurmán. Není nic lepšího, než si dát kvalitní jídlo plné bílkovin a s malým množstvím sacharidů. Tyto boloňské špagety z fazolí low carb jsou delikátní alternativou ke klasickým boloňským špagetám, protože obsahují více bílkovin, mají snížený obsah sacharidů a mnoho vlákniny. Jako přílohu jsem zvolila restovanou zeleninu a to falozolé lusky se slunečnicovými semínky, cuketu a hlívu ústřičnou na kmíně. Zeleninu jako přílohu můžete vynechat, samotné špagety z fazolí a boloňskou omáčkou obsahují vyvážený poměr živin. A jak na to?
- Doba přípravy: 5 min
- Doba dušení: 25 min
- Potřebné nádobí: pánev, hrnec
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
300g mletého 100% hovězího masa | sůl, pepř |
hrst fazolových lusků | drcený kmín, sušený česnek |
hrst hlívy ústřičné | maďarská paprika |
1/2 větší cukety | |
1 cibule | |
fazolové špagety | |
trochu oleje | |
hrst cherry rajčátek |
PŘÍPRAVA BOLONŠKÉ OMÁČKY NA ŠPAGETY Z FAZOLÍ LOW CARB
Na troše oleje si orestujeme najemno nakrájenou cibuli, poté přidáme mleté hovězí maso, osolíme, opepříme a přidáme ještě česnek a maďarskou papriku. Maso necháme zatáhnout a pak přisypeme nejemno nakrájená cherry rajčátka. Podlijeme trochou vody nebo vývaru a necháme caa 25 min dusit. Za občasného míchání zjistíme, zda není potřeba dolít trochu vody tak,a by se nám směs nepřipálila.
VAŘÍME BOLOŇSKÉ ŠPAGETY Z FAZOLÍ LOW CARB
Mezitím si dáme vařit špagety, cca 8 min do osolené vody s kapkou oleje. Po tom, co špagety přecedíme, smícháme je na pánvi s boloňskou směsí a huráá na zeleninu.
PŘÍPRAVA ZELENININY
Na pánvi orestujeme zvlášť fazolové lusky s česnekem (sůl, pepř), stejným způsobem zprudka orestujeme cuketu na nudličky. Pokud máte rádi slenečnicová semínka, můžete ke konci přisypat k cuketě, semínka se lehce opraží a krásně pak voní. Poté orestujeme hlívu ústřičnou, kterou vždy podlévám trochou vody, aby byla měkčí a kromě soli, pepře a česneku, přidám ještě trochu drceného kmínu.
SERVÍRUJEME
Servírujeme jednotlivé do malých kopečků. Delikaska.
Dobrou chuť! Yvet