Fazolový brownies low carb
Fazolový brownies low carb je ta nejluxusnější zdravá mlska, co jsem kdy pekla. Začínám s brownies poslední dobou každé ráno a po obědě si na fazolovém brownies pochutnávám při odpolední kávičce. Tento naprosto luxusní low carb fazolový brownies je se mnou prostě celý den. Není dne, kdy bych si ho nedala. Nejen, že je bez cukru a s vysokým obsahem proteinu, ale i neskutečně dobře chutná, je vláčný a dá se jíst na mnoho způsobů – s ovocem, s oříškovým máslem nebo domácimi sirupy či marmeládami. Je jen na vás, jakou kombinaci si vyberete – všechny jsou prostě dokonalé! 🙂
- Doba přípravy: 8 min
- Doba pečení: max 15 min
- Potřebné nádobí: výkonný mixér, malý peckáček
INGREDIENCE | DOCHUCOVADLA |
---|---|
1 velká plechovka (480g) červených fazolí | 1/2 čajové lžičky skořice |
2 vejce | 3/4 čajové lžičky vanilkového flavdrops (já od MY PROTEIN) |
2 odměrky proteinu (čokoládový nebo vanilkový – já od MY PROTEIN) | 3/4 čajové lžičky maple sirup flovdorps (já od MY PROTEIN) |
3 – 4 lžíce kakaa (já Holandské kakao) | |
1/3 čajové lžičky přášku do pečiva | |
100 ml mléka (rostlinné nebo živočišné) | |
1 lžíce kokosového oleje | |
1 lžíce tvarohu nebo jogurtu |
PŘÍPRAVA TĚSTA V MIXÉRU
Není nic jednoduššího, než připravit těsto v mixéru. Prostě tam nasypete vše a mixujeme, mixujeme a mixujeme. Hlavně nemusíte nic šlehat, vážit ani krájet, což já neskutečně oceňuji – minimum našpiněného nádobí, minimum zabraného času. Jen je důležité, abyste fazole pěkně propláchly vodou (např. přes sítko) tak, abychom zamezili nežádoucímu pachu fazolí a sladkoslaného nálevu. Těsto na fazolové brownies je lité a už při přípravě neskutečně dobře chutná. 🙂
Pokud připravuijete low carb fazolový brownies pro děti nebo nemáte tato sladidla, tak pouzijte treba 1-2 lžícee medu a javorového nebo agave sirupu. Pokud chcete pro děti méně kalorií, dejte méně medu a přidejte klasickou stévii (kapky nebo sušenou v přásku) —> ale s flavdrops nebo klasickým javorovým sirupem / medem je to nejlepší – stévie nemusí totiž všem chutnat.
PEČENÍ BROWNIES
Na menším pekáčku s pečícím papírem pečeme na 180°C cca 15 min —-> nejdřív vám těsto cca po 8 – 10 min trochu popraská a pak začne tuhnout. Těsto hlídejte. Těsto se musí vyndat, než bude úplně ztuhlé (gumové), jinak z toho bude vysušená hmota. Když na těsto jemně máčknete prstem, tak musíte cítit, že je horní vrstva hezky ztuhlá, ale uprostřed je ještě lehce tekuté. V tuto chvili to honem vyndejte a nechte vystydnout. Nemusíte se bát, že to bude nedopečené, lepši vyndat měkčí, těsto stejně ještě trochu dojde.
Po vychladnutí skladujtelow carb fazolový brownies v lednici přikryté potravínářskou fólií, aby těsto neoschlo. Vydří cca 3-4 dny, ale u nás má životnost pár hodin, až ochutnáte, pochopíte. 🙂
SERVÍRUJEME
Moje nejoblíbenější kombinace low carb fazolový brownies je s mandovým máslem (já od MY PROTEIN) posypané vlašskými ořechy, domácím čokoládovám máslem nebo polité domácímí ovocnými sirupy nebo marmeládou. Asi nejlepšíkombinace je s malinami, které krásně doplňují vůni vanilky, javorového sirupu a kakaa.
Dobrou chuť!
Yvet