Jezte čerstvé suroviny a vaše tělo se bude cítit mnohem lépe. Zbavíte se trávicích obtíží, budete mít více energie a bude vám skvěle.
Představte si, jak by se váš organismus cítil, kdybyste mu dávali jen čerstvé potraviny. Zkuste jen na pár dní vynechat průmyslově zpracované suroviny a polotovary s vyskolým obsahem rychlých cukrů, nezdravých tuků, konzervantů a umělách bariv a uvidíte, jak vám bude.
Nejen, že se stanete mnohem výkonějšími, budete mít více energie, nebudete mít problémy s trávením, zlepší se vám nálada a dokonce i vaše pleť bude zářivější. Možná, je to pro někoho otřelé klišé, ale JSTE TO, CO JÍTE. To, co svému tělu dáváte, to vám vrací.
Nedělejte z vašeho těla popelnici. Jednou na to doplatí vaše zdraví. Nekupujte polotovary.
Problémem totiž je, že se spouta lidí vymlouvá na nedostatek času, na plno povinností, péči o děti, rodinu, práce, uklíd, domácnost apod. Prý nestíhají vařit doma čerstvá jídla, proto si raději koupí polotovar, který si ohřejí v mikrovlnce. Paráda. Nacpou do sebe plno chemie, chuť je stejně na prd a pak se diví, že mají zdravotní problémy. Většina civilizačních chorob, které se mezi lidmi rozrůstají jako houby po dešti, jsou z jídla, ze špatné životosprávy.
Veškeré recepty na Fitnessstrava.cz jsou z čerstvých surovin, inspirujte se jejich snadnou úpravou.
Proč si kupovat polotovary, když si z “pravých” surovin všechna jdla můžete udělat doma? Já sama pracuji od rána do večera a přesto mám čas na fitko, na domácí jídlo celý den a ještě každý den uklízím. Když člověk chce, vždy to jde. “Kdo nechce, hledá důvody..” Je to jen na vás, co chcete, aby s vaším tělo za pár let bylo – zda z něj chcete mít zdevastovanou hnijící popelnici nebo vitální organismus plný života a energie.
Neohřívejte jídlo v mikrovlnce. Ohřívejte maximálně jednou. Některá jídla neohřívejte vůbec.
Obecně platí fakt, že byste měli zbylé jídlo dát do lednice do dvou hodin po uvaření a sníst byste ho měli do dvou dnů, poté vyhodit. Doporučuji jídla ohřvat maximálně jednou – ideální je pomalý ohřev, ne příliš prudký a samozřejmě vynechat mikrovlnku, jejíž působení na jídlo má mnoho negativných účinků, které se projeví na vašem zdraví. Tato jídla byste nemeli ohřívat vůbec:
- brambory
- rýži
- houby
- kuřecí maso
- špenát
Ohřev se nedoporučuje kvůli nežádoucí tvorbě toxinů při prudkému ohřevu, pro množení bakterií a plísní během skladování a v neposlední řadě se výrazně mění chuťové vlastnosti těchto potravin. Udělejte si proto raději tyto potraviny vždy čerstvé, však to zabere pár minut, ne?