Kuře na kari indické
Taky tak milujete indickou? Toto čerstvé ?? INDICKÉ KUŘE NA KARI ?? si zamilujete! Nekupujte ty hnusné omáčky plné éček v zavařovačkách – udělejte si doma čerstvou! Nemusíte tam sypat žádnou mouku nebo zajušťovadlo a i tak to bude chutnt báječně! Omáčka obsahuje hodně kurkumy, která má blahodárné účnky, je to přírodní lék pro zdaví – podporuje imunitu, regeneraci organismu, omlazuje, podporuje zažívání, detoxikuje potravu a zabíjí bakterie a parazity v ní obsažené. V péči o tělo se používá při hojení ran, zmírňuje bolesti a působí protizánětivě. Ne nadarmo se jí říká Božský dar. Toto jídlo rozhodně vyzkoušejte, protože si ho zamilujete! ❤️
- Doba přípravy: 5 min
- Doba dušení : max 15 min
- Potřebné nádobí: pánev
- Počet porcí: 2
INGREDIENCE | DOCHUCOVADLA |
---|---|
300g kuřecí nebo krůtí kostky | cca 2 lžičky kurkumy |
1 velký svazek jarní cibulky | cca 1 lžička kari, špetka zázvoru |
1- 2 velké lžíce jogurtu | pepř, sůl |
1 větší brambora (nemusí být) | |
torchu oleje – kokosový nebo klasicý | |
cca 100 ml mléka (kokosové nebo živočišné) | |
Indická placka – koupená v Makru | |
fazolové lusky, prolisovaný česnek |
NENÍ NAD ČERSTVÉ INGREDIENCE
Není nic jednoduššího, než si koupit zavařovačku zakonzervované hotové kari omáčky a ohřát ji. Ale proč to dělat, když si ji můžete během několika málo minut doma uklohnit, akorát s tím rozdílem, že bude:
- voňavá a čerstvá
- bez konzervantů a barviv
- s lepšími nutričními hodotami
- cenově výhodnější
Ale proč tedy ty zavařovačky kupujeme? Odpověď je jedna – LENOST! Tak nebuďte líní, nakupte si vše ze seznamu v tabulce a hurá do toho! Vždyť vám to zabere ani ne 2O min!
JAK NA KUŘE NA KARI INDICKÉ?
Krůtí kostky orestujeme s cibulí, přidáme sůl, pepř, kari, kurkumu, trochu zázvoru a přiklopené necháme podusit. Dusíme cca 6-8 min. Kuře na kari podlijeme trochou mléka (kokosové nebo normální) a necháme probublat. Nakonec do směsi přidáme cca lžíci bílého jogurtu a případně dochutíme solí nebo pepřem.
Pokud máte rádiu hustší omáčky, přidejte na začátku dušení nastrouhanou bramboru, omáčka bude pak hutnější.
INDICKÁ PLACKA S ČESNEKM A KORIANDREM
Placku kupuji v Makru již hotovou, jen nasucho opeču na pánvi z obou stran. Brzy se ale můžete těšit na domácí receptík, který najdete tady nabeo na FB 🙂
RESTOVANÉ FAZOLKY NA ČESNEKU
Fazolky klasicky orestuju na pánvi na troše másla. Osolíte, opepříte a nakonec přisáte trochu česneku. Žádná věda a je to hned.
SERVÍRUJEME
Na talíř hodíte omáčku s masem, placku a restované fazolky. Fazolky vždy posypu sezamem. Mě omáčka kuře na kari indické chutná s indickou plackou, ale moc dobrá je také s rýží, kterou si do toho můžete zamíchat.
Na závěr kuře na kari indické na talíři posypeme jarní cibulkou nebo pažitkou / petrželkou nebo korianderm pro lákavou vůni a výraznou chuť.
A je to – máte vařeno – easy peasy! ??
Dobrou chuť!
Yvet