Medovo-hořčičný dresink na salát
Kvalitní a poctivý domácí dresink je základem každého povedeného salátu. Naučím Vás, jak správně dochutit salát a zároveň si nezničit svoje křivky. Tento medovo-hořčičný dresink jsem si oblíbila asi nejvíce, protože se hodí skoro ke každému salátu a navíc se dá přidáním pár dalších ingrediencí modifikovat na chuťpvě úplně jiný dresink, který se hodí více třeba k rybě. Pojďme se pustit do toho nej nej medovo-hořčičného dresinku na salát.
- Doba přípravy: 5 min
- Potřebné nádobí: zavařovačka a míchátko
- Počet porcí: na několik porcí do zásoby
ZÁKLAD DRESINKU | KOŘENÍ & DOCHUCOVADLA |
---|---|
1 lžička hrubozrnné hořčice | sůl |
1 lžíce francouzské hořčice | pepř |
1 – 2 lžíce jablečného octa | koření na salát |
1 lžíce medu | VARIACE 1: kopr |
cca 100 ml vody | VARIACE 2: zakysaná smetana nebo jogurt |
INGREDIENCE NA MEDOVO-HOŘČIČNÝ DRESINK NA SALÁT
Všechny ingredince můžete nakoupit ve vetšině supermarketů – já jsem toto vše nakoupila v hypermarketu Albert. Suroviny na dresink vám vydrží hlouho, skladujte hořčici v lednici po otevření a jednou za 14 dní si namíchejte zase čerstvý dresink.
SMÍCHÁME VŠE DOHROMADY
Nejprve začneme smícháním vody a medu, aby se nám dobře rozpustilo. Pak pokračujeme vmícháním dalších ingrediencí. Určitě jste si všimli, že nedávám do této směsi olivový olej, v lednici by nám totiž ztuhl a vytvořil nám hrudky, což není žádoucí.
- cca 100 ml voda + 1 lžíce medu
- 1 lžíce – francouzská hořčice
- 1 lžička – hrubozrnná hořčice
- sůl & pepř
- 1/2 lžičky salátového koření
USKLADNĚNÍ MEDOVO-HOŘČIČNÉHO DRESINKU
Medovo-hořčičný dresink skladujte v lednici, vydrží až 14 dní bez problému. Před každým podáváním salátu přidejte 1-2 lžíce dresinku a zkápněte olivovým olejem a máte hotovo!
3 VARIANTY DO 3 RŮZNÝCH TYPŮ SALÁTU
Do každého salátu se hodí jiný typ dresinku, proto jsem pro vás připravila další 2 varianty tohoto úžasného dresinku. Navíc někdo z vás nemá rád to, či ono, tak doufám, že si zde každý přijde na to své. Připravit si můžete 3 různé druhy do 3 zavařovaček v lednici. Jen tu variaci, kde je jogurt nebo zakysaná smetana, doporučuji mít v lednici smíchané max 3 dny.
Další recept s tímto dresinkem je tento salát s krevetami.