Zapečený lilek s tofu po indicku
Zapečený lilek s tofu po indicku se špenátem je neuvěřitleně chuťpvě atraktivní jídlo, které potěší milovníky indické kuchyně. Lehké jídlo plné vitamínů a bílkovin vhodné pro vegetariány, vegany a milovníky lehce stravitelních jídel, po kterých se cítíte lehce a plni energie. A jaký je recept?
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: 10 min
- Doba pečení: cca 35 min
- Potřebné nádobí: pánev, zapékací mísa nebo pekáč
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
200 g tofu (bílé nebo jakékoli máte rádi) | sůl |
1 větší cibule | pepř |
1 větší lilek | indické kari madras |
hrst čerstvého listového špenátu | kurkuma |
1 stroužek česneku | červená paprika |
3 čerstvé řepy | |
olivový olej |
PŘÍPRAVA A POSTUP PEČENÍ
Lilek vydlabeme, osolíme, počkáme 30 min a pak osušíme vyteklou tekutinu. Řepu oloupeme, nakrájíme na plátky a vložíme na pečící papír k lilku. Vše zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme a dáme do trouby péci na 200°C cca 25 min.
Tofu, vnitřek lilku a 1 cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme na pánvi. Přidáme kurkumu, indické kari madras, trochu papriky, soli a pepře. V průběhu přidáme pár lžic vody, aby směs nebyla vysušená. Nakonec přidáme hrst listového špenátu.
Směsí pak plníme cuketu a necháme ještě 10 min v trobě zapéci.
Dobrou chuť!
Yvet