VAJEČNÁ TORTILLA SE ŠUNKOU A ZELENINOU
Dokonalá kombinace ingrediencí a skvělá chuť za pár minut práce. Navíc můžeš do receptu přidat cokoli, co máš rád/a nebo ti to přebývá doma v lednici. Ideální jako vydatná snídaně nebo jako rychlá svačina. Pokud se rozhodnš zabalit si ji s sebou, připrav se, že vydrží celkem dlouho v původním stavu při příznivým podmínkách skladování (chlad a sucho). Jen je důležité počkat až vystydne, než ji budeš balit,
Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 3 min
- Doba vaření: 10 min
- Potřebné nádobí: malá pánvička a kontaktní gril (pánev / trouba)
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
1 vejce | sůl |
1 tortillová placka (kukuřičná, celozrnná, vícezrnná) | pepř |
2 – 3 plátky šunky s vysokým obsahem masa | sušený česnek |
3 cherry rajčata | |
malá hrst rucoly (místo rucoly lze použít jarní cibulku nebo pažitku) | |
dle chuti můžeme přidat např. orestované žampiony nebo cibulku |
Do malé pánve rozklepneme 1 vejce, přidáme na kostičky nakrájenou šunku, osolíme, opepříme, přidáme trochu sušeného česneku a uděláme máchaná vajíčka.
Na tortilu rozložíme směs z pánve, přidáme rucolu a rajčata, zavineme a vložíme do kontaktního grilu. Přiklopíme a při vysoké teplotě necháme tortillu zocelit tak, aby držela pohromadě a zavinutá. Každá trotilla, kterou dáš zapéct do kontaktního grilu se ti už nerozbalí, drží tvar a krásně křupe.
Pokud nemáš kontaktní gril, stačí rozpálit pánev a položit ji nejprve zavinutým koncem na dno pánve. Potřebujeme, aby torrtilla držela při sobě, teprve potom ji otočíme.
Servírujeme na salát pokapaný olivovým olejem nebo jen tak. Pro lepší efekt při podávání, tortillu rozkrojíme napůl.
Přeji dobrou chuť! 🙂
Yvet