BATÁTOVÉ KOŠÍČKY S TOFU A OŘECHY
Kombinace batátů, tofu a vlašských ořechů nejen, že tě překvapí, ale má i skvělé nutriční vlastnosti. Vyzkoušej netradiční snídani, svačinu nebo večeři, která tě bude bavit a navíc ti dodá plno důležitých živin.
Počet porcí: 6 košíčků
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
1 střední batáta | sůl |
150 g tofu (neochuceného, marinovaného nebo uzeného) | pepř |
1 plát rozváleného listového těsta | 1/2 pytlíku kypřícího prášku do pečiva |
2 vajíčka, 4 lžíce mléka | maďarská paprika |
2 lžíce pohankové mouky (nebo jakékoli chcete) | |
1 jarní cibulka, 1 / 2 strožku česneku | |
vlašské ořechy |
Batátu uvaříme do poloměka, nakrájíme na kostičky. Nevaříme příiš dlouho nebo se nám rozvaří na kaši. Vaří se kratší dobu, než klasické brambory.
Tofu nakrájíme na kostičky, přidáme na pánev s trochou oleje a lehce orestujeme. Nakonec přidáme jakrní cibulku nakrájenou najemno a promícháme.
Vařené batáty nakrájené na kostičky a směs z pánve přidáme do mísy. Rozklepneme 2 vejce, přidáme sůl, pepř, papriku, česnek, vlašské ořechy, mléko, 2 lžíce pohankové mouky a kypřící prášek do pečiva. Vše promícháme.
Listové těsto rozbalíme, rozložíme na pracovní desku a nakrájíme z něj 6 stejných čtverců. (Již rozválené listové těsto lze koupit např. v Bille nebo Kauflandu, buď klasické nebo celozrné).
Do formiček na košíčky (forma může být hranatá, kulatá), kterou jsme vyožili pečícím papírem, položíme čtverce listového těsta. Doprostřed pokládáme lžící směs z mísy do všech košíčků. Okraje listového těsta potřeme rozšlehaným vajíčkem.
Pečeme při 180°C cca 20 – 30 min dle množství těsta v košíčcích.
Před servírováním košíčky posypeme potrželkou. Podáváme s listovým salátem pokapaným olivovým olejem.
Přeji dobrou chuť! 🙂
Yvet