HRÁŠKOVÁ POLÉVKA S ČESNEKEM A DÝŇOVÝMI SEMÍNKY
Chuťově výrazná hrášková polévka pouze z hrášku a česneku. Jendoduchý recept plný bílkovin, vlánkiny a vitamínů. Vyzkoušej a překvapí tě její dokonalá chuť bez dalších přidaných ingrediencí.
Počet porcí: 4
Obtížnost: jednoduchý
Potřebujeme: hrnec a mixér
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
250 g čerstvého hrášku nebo mraženého | sůl |
2 stroužky česneku | pepř |
1 lžíce dýňových semínek | |
1lžička másla | |
1 – 1,5 litru vody nebo kuřecího vývaru |
Postup je velmi jednoduchý.
Hrášek uvaříme cca 10 min ve vodě nebo v kuřecím vývaru. Přidáme sůl a pepř dle chuti.
Až bude hrášek uvaříme, prolisujeme 2 stroužky česneku a přidáme lžičku másla. Nakonec rozmixujeme (tyčovým nebo klasickým).
Pokud nemáte rádi hráškové slupky, polévku přeced’te, bude ale řidší. Já doporučuji necedit.
Podáváme s opraženými dýňovými semínky a kapkou smetany (nemusí být).
Přeji dobrou chut’!
Yvet 🙂
NUTRIČNÍ HODNOTY (100 g) |
---|
Kalorie: 450 kcal |
Bílkoviny: 10,3 g |
Tuky: 2,2 g |
Sacharidy: 11 g |
Vláknina: 11 g |