Grilované krevety na limetce s avokádovým salátem
Léto a grilované krevety k sobě prostě patří! Navíc když je provoníme limetkovou šťávou, která jim dodá neskutečně lákavé aroma, tak vytvoříme dokonalé jídlo, které si každý zamiluje! Navíc je kaloricky příznivé pro vaše křivky, protože neobsahuje velké množství sacharidů. Krevety se pyšní vyskoým obsahem bílkovin (20g bílkovin na 100g krevet) a skoro nulovým obsahem tuků – prostě dokonalé jídlo pro redukci váhy. Navíc je lehké a snadno stravitelné, což je v létě velkou výhodou.
- Doba přípravy: 10 min
- Doba restování : cca 8 min
- Potřebné nádobí: pánev
- Počet porcí: 2
KREVETY + SALÁT | HOŘČIČNO-MEDOVÝ DIP |
---|---|
300g krevety střední velikosti | 2 lžíce jogurtu, 1 lžíce zakysané smetany |
1/2 šťávy z limetky | 1 lžička hrubozrnné hořčice + 1 lžička medu |
kukuřičný klas předvařený | pepř, sůl, sekaný kopr |
baby špenát | |
řajče, okurka, paprika, avokádo | |
trocha olivového oleje | |
bylinková směs na salát | |
sůl, pepř |
AVOKÁDOVÝ SALÁT
Saláty má rád každý, ale jen když jsou dobře ochucené. Skoro vždy ovšem platí, že méně je více a tak je tomu i při dochucování salátů.
Já používám jen panenský olivový olej, sušené bylinky na salát a pár kapek citronu nebo limetky. Toto jako základ dokonalého salátu stačí – žádné kupované tučné a éčky nacpané dresinky.
- hrst baby špenátu
- 6 cherry rajčátek na dorbno
- půlka papriky
- půlka avokáda na kostičky
- 1/3 salátové okurky
- olivový olej
- limetková šťáva
- bylinky na salát
Zeleninu nakrájíme na kostičky a smícháme v misce spolu s bylinkami a olivovým olejem. Necháme uležet, než se nám udělají krevety.
GRILOVANÉ KREVETY NA LIMETCE
Krevety jsou asi to nejlepší, co můžete v rámci vyvážené stravy s nízkým obsahem tuku a vysokým obsahem bílkovin dát.
Hlavní chybou, kterou lidé dělají je to, že je dlouho upravují a poté jsou vysušené a nahořklé. Krevety na rozpáleném oleji zprudka orestujte z obou stran max. 4 až 5 min, aby nedošlo k vysušení. Ke konci pokapejte limetkovou šťávou, osolte a opepřete.
HOŘČIČNO-MEDOVÝ DIP
Nekupujte předražené dipy v obchodě plné tuků, éček a cukru. Udělejte si doma vlastní ať víte, co jíte. Tento dokonalý dip si můžete udělat doma jen z několika ingrediencí:
- lžíce jogurtu
- lžíce zakysané smetany
- hrubozrnná hořčice
- lžička olivového oleje
- lžička medu
- sůl, pepř
SERVÍRUJEME
Na talíř nandáme krevety, salát a grilovanou kukuřici spolu s hořčično-medovým dresinkem. Salát posypeme konopným semínkem nebo čímkoli máte v kuchyni. Servírujeme s citronem na pokapání krevet.
A je to – máte vařeno – easy peasy! ??
Dobrou chuť!
Yvet