KUŘECÍ SMĚS SE ZELENINOU A HUMMUSEM
Tato lahodná porcička nabitá vitamíny a minerály ti naplní bříško po náročném tréninku a dodá potřebné množství bílkovin pro správný růst svalů. Velikou výhodou je, že si toto jídlo můžeš připravit s sebou do práce, protože vydrží dlouho čerstvé, jak v obědovém boxíku, tak doma v lednici. Stačí si o víkendu navařit maso a fazolky, nakrájet mrkev a ledový salát, uvařit vajíčka a připravit hummmus, Všechno si hezky uskladníš do boxíků, dáš do lednice a ještě ve středu můžes dojíst poslední porcičku. 🙂
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
400 g kuřecích prsíček na kostky | sůl |
250 g žampionů na plátky | pepř |
400 g fazolových lusků | maďarská paprika |
1 cibule na jemno nakrájená | 1/2 chilli papričky |
1 červená paprika na kostičky | chilli paprička |
1/2 červené papriky | |
1 stroužek česneku |
PŘÍPRAVA KUŘECÍ SMĚSI
Cibuli na jemno nakrájíme a nasypeme na předem rozpálenou pánev. Osolíme, opepříme. Poté přihodíme papriku. Až paprika změkne (cca 5 – 8 min), přidáme žampiony. přiklopíme pokličku a necháme cca 5 min za občasného míchámí potrápit. Do této lahodně vonící směsi přidáme na kostičky nakrtájené, kuřecí maso. Abychom tomu dodali tu správnou chuť, je na řadě koření. Za stálého míchání dochutíme špetkou maďarské papriky, solí, pepřem a na jemno nakrájenou chili papričkou.
Přiklopíme a necháme 12 – 20 min na mírném ohni dusit. Dle potřeby zamícháme a podlijeme trochu vody. Vždy lepší přilívat menší množství, nechat ji vyvařit a zase dolít atd. Během 15 min dolijete zhruba 1 – 2 x.
Výsledkem by měla být nevysušená směs bez přebytečné vody.
PŘÍPRAVA FAZOLOVÝCH LUSKŮ NA ČESNEKU
Mezi tím, než se podusí kuřecí směs, rozpustíme na druhé pánvi trochu másla a přidáme fazolové lusky. Osolíme, opepříme, přiklopíme a necháme za občasného míchání cca 15 min podusti. Zhruba 3 min před koncem přidej lisovaný česnek, aby ti nezhořkl. Pokud máš fazolky čerstvé, bude zapotřebí přidat trochu vody, aby se nespáliy a nevysušily. pokud máš mražené, podlývat nemusíš.
Pokud ti zde chybyí sacharidy, doporučuji k tomu pečené batáty nebo celozrnný Fit chléb Penam.
Přeji dobrou chuť! 🙂
Yvetka