Pražma na grilu s limetkou a citronovým tymiánem
Nebojte se připravovat ryby, je to tak jednoduché! Přitom obsahují mnoho jódu, bílkovin a omega3 masných kyselin pro zdraví vašeho těla! Hlavně NEKUPUJTE RYBY MRAŽENÉ! Mražené ryby smrdí a nikdy se chuťově a strukturou nevyrovnají těm čerstvým! Nebuďte líní si skočit do rybárny pro čerstvé! Já ryby kupuji v Makru.
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 10 min
- Doba pečení: cca 40 min
- Potřebné nádobí: pekáč
limetka, citron
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
čerstvá (nemražená) pražma královská | sůl |
listový salát | pepř |
cherry rajčátka | citronový tymián |
batáty | citron a limetka |
tvaroh | kopr |
jogurt | |
olivový olej |
PŘÍPRAVA A POSTUP PEČENÍ
Pražmu nasolíme, opepříme a naložíme do citronového tymiánu a plátky citronu a limetky. Můžeme nechat marinovat přes noc nebo hodinku před pečením. Rybu dáme na pečící papír a pečeme nepřikrytou cca 40 min na 180°C.
PEČENÉ BATÁTY
Po cca 20 min přidáme na pekáč k rybě nakrájené batáty (slupku můžeme nechat), zakápneme olivovým olejem, osolíme, opepříme. Rybu neobracíme, batáty také ne.
LISTOVÝ SALÁT
Mezi tím si připravíme listový salát s cherry rajčátky, který dochutíme olivovým olejem a limetkou.
KOPROVÝ DIP
Smícháme tvaroh a jogurt, osolíme, opepříme a přidáme nasekaný čerstvý kopr s limetkovou šťávou.
Tak a to je vše! Easy peasy jako vždy a ani to nebolelo! 🙂
Dobrou chuť!
Yvet