GRILOVANÝ KRŮTÍ STEAK NA ŽAMPIONECH
Štavnaté krůtí masíčko, sezamová semínka, voňavé žampiony a jasmínová rýže. Dokonalá kombinace chutí ze zdravých surovin. Vyvážené jídlo po náročném tréninku, které tě zasytí a dodá tělu potřebné bílkoviny, tuky a sacharidy. Navíc rychlé a snadné na přípravu. 🙂
Počet porcí: 2
Příprava na: kontaktní gril, pánvička
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
400 g krůtích prsou | sůl |
200 g žampionů | cayenský pepř |
300 g jasmínové rýže | maďarská paprika |
1/2 cibule | sušený česnek |
1/2 stroužek česneku (nemusí být) | sezamová semínka |
olivový olej, 1/2 lžičky másla |
Krůtí maso osolíme, okořeníme a posypeme sezamovými semínky. Rukou semínka vtlačíme do masa, aby nám nespadala. Necháme chvilku odležet.
Mezi tím si uvaříme jasmínovou rýži. Já používám rýžovar, na 1 díl rýže 1,5 dílu vody. Rýže je vždy dokonalá.
PŘÍPRAVA ŽAMPIONŮ – PÁNVIČKA
Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a dáme do pánvičky, kde jsme si již na trošce másla zpěnili cibulku. Osolíme, opepříme, podlijeme pár lžícemi vody a necháme cca 10 min dusit. Dle potřeby promícháme nebo přidáme vodu. Před koncem varu dochutíme prolisovaným česnekem. Výsledkem by měla být lehce hustá šťáva.
PŘÍPRAVA MASA – KONTAKTNÍ GRIL
Kontaktní gril nastavíme na středně vyšší teplotu, spodní rošt lehce zakápneme olivovým olejem, vložíme maso a dáme trochu oleje i na steak. Pokud máš olej ve spreji, tak je to ideální. Gril už jen přiklopíme a necháme cca 10 min grilovat.
SERVÍROVÁNÍ RÝŽE
Miluji úhledné kopečky rýže, proto vždy používám buď speciální formičku na servírování rýže nebo stačí menčí hrneček nebo sklenička. Je důležité nádobku vždy propláchnout vodou (aby byla mokrá, aby se rýže nepřilepila), poté namačkáme rýži a vyklopíme na talíř.
Maso a rýži nakonec polijeme žampionovou šťávou se žampiony, dozdobíme salátem rucola a cherry rajčátkem.
Přeji dobrou chuť!
Yvet 🙂