HOVĚZÍ BURGER S FAZOLKAMI A HLÍVOU NA GRILU
Štavnaté hovězí masíčko, česnek, fazolky a vůně grilu a hub. To je kombinace, které níkdo neodolá a i přesto se dá udělat zdravě. Vhodné pro zastánce paleo stravy.
- Počet porcí: 2
- Doba přípravy: 5 min
- Doba vaření: 15 – 20 min
- Příprava na: kontaktní gril, pánvička a rendlík
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
cca 300 g hovězího mletého | sůl, cayenský pepř |
1 vejce | čerstvý rozmarýn |
2 strouzky česneku | maďarská paprika |
hlíva ústřičná (cca 2 hrsti) | sušený česnek a cibule |
fazolové lusky | kmín |
3 plátky slaniny |
Hovězí burger s fazolkami hlívou a jeho příprava
Hovězí maso si ideálně necháme namlýt přímo od řezníka nebo koupíme kvalitnější v supermarketu – neochucené! Na to dejte pozor, je tam plno solí a chemie. Maso dáme do mísy, rozklepneme vajíčko (já používám domácí), přidáme koření, prolisovaný strouzek česneku a čerstvý rozmarýn. Burgery pečeme na kontaktním grilu nebo na pánvi s trochou oleje z obou stran pozvolna dozlatova.
Na pánvi necháme opražit slaninu na plátky, poté přidáme fazolové lusky, osolíme, opepříme a necháme chvíli prohřát dokud nám lusky nazačnou chytat barvu. Nakoc přodáme prolisovaný 1 strouzek česneku, který necháme chvilku projít teplem. Dle potřeby během přípravy podlijeme troškou vody, aby se nám fazolky nespálily.
Na další pánvi / rendlíku necháme dusit hlívu v cca 1 dl osolené vody s kmínem zhruba 10 min. Jakmile se voda vyvaří, je hotovo.
Maso, fazolky, hlívu a případně cherry rajčátka poskládáme na talíř, přidáme dle chuti lžičku hořčice a můžeme jít na to!
Dobrou chuť! Yvet 🙂