ITALSKÁ VAJEČNÁ OMELETA S PARMSKOU ŠUNKOU A PARMEZÁNEM
Italská vaječná omeleta je lehká, rychlá a chutná snídaně plná bílkovin a vitamínů s chutí Itálie. Prostě jen všechny ingredience hodíš na pánev a je to! Pokud miluješ italskou kuchyni a italské bylinky, rozhodně vyzkoušej! 🙂
Počet porcí: 2
Doba přípravy: 5 min
Potřebujeme: větší pánev
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
5 vajec | sůl, pepř |
4 cherry rajčátka | směs italské bylinky |
2 žampiony | |
4 větší plátky parmské šunky | |
4 lžičky parmezánu | |
trochu másla |
Italská vaječná omeleta
-
Na pánev, kde jsme si nechali ohřát máslo, rozklepneme vejce, lehce rozprostřeme po pánvi tak, abychom nenechali žloutky celé. Posypeme půlkou množství parmezánu, tzn. 2 lžičky.
-
Poté rozprostřeme parmskou šunku natrhanou na menší kousky, na plátky nakrájené a oloupané žampiony a nakonec kolečka cherry rajčátek.
-
Posypeme směsí italskích bylinek, osolíme, opepříme a nakonec přidáme poslední 2 lžičky nastrouhaného parmezánu.
-
Na mírném ohni necháme cca 3 min bez pokličky, poté přiklopíme pokličkou a necháme ještě cca 3 min dodělat.
-
Nakonec posypeme čerstvě nakrájenou pažitkou a podáváme.
Přeji dobrou chuť! 🙂
Yvet