PANENKA S HLÍVOU ÚSTŘIČNOU A PEČENÝMI BRAMBORAMI
Vepřová panenka nejen, že skvěle chutná, ale má i skvělé nutriční hodnoty, obsahuje mnoho bílkovin a málo tuku, proto je vhodná do redukčních diet, když už jste znuděni kuřecím.
Počet porcí: 2
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
400 g vepřové panenky | sůl, pepř |
200 g hlívy úsřičné | kmín, sušený česnek |
3 brambory | |
olivový olej | |
petrželka |
Panenku odblaníme a nakrájíme na cca 1-2 cm tlustá kolečka. Osolíme, opepříme a orestujeme jak jste zvyklí – na pánvi s trochou olivového oleje nebo v kontaktním grilu.
Hlívu nakrájíme na větší kousky, osolíme, opepříme a dusíme na pánvi s pár lžícemi vody cca 5 min, dokud hlíva nezměkne a dokud se neodpaří všechna voda. Občas promíchej nebo dolij vodu dle potřeby.
Brambory nakrájené na kolečka pečeme v troubě cca 15 – 20 min na 200°C lehce zakápnuté olivovým olejem a kořením.
Přeji dobrou chuť.
Yvetka