Opečená ciabata s hummusem, vejcem a polníčkem
Lehké snídaně, kterou si můžete pozměnit dle zásob ve vaší lednici. Dejte pozor na to, aby suroviny byly kvalitní – např. šunka, aby obsahovala min. 90% masa. To samé ciabata – zjistěte si, zda je opravdu cereální a ne jen obarvená, jak to většinou u rádoby tmavého pečiva bývá. Hummus rozhodně nikdy nekupujte již hotový, vždy je tam přidáno plno zbytečných éček a jedů, které vám zbytečně zatěžují organismus. Sice za všechny tyto poctivé suroiny zaplatíte trochu více, ale nechcete přeci, aby vaše tělo bylo odpadiště náhražek a masa, celozrnné mouky apod. Jste to, co jíte – na to nezapomínejte.
- Počet porcí: 1
- Doba přípravy: 3 min
- Doba pečení: 3 min
- Potřebné nádobí: pánev / toastovač
INGREDIENCE | KOŘENÍ |
---|---|
1 celozrnná ciabata (kulatá) | sůl |
2 lžíce hummusu (na kždý plátek ciabaty jedna) | pepř |
2 plátky kvalitní šunky (min 90% masa) | |
1 – 2 vařených vajec | |
hrst polníčku | |
cherry rajčátka | |
paprika |
PŘÍPRAVA A POSTUP
Celozrnnou ciabatu si rozkojíme napůl a opečeme nasucho na pánvi z obou stran. Pokud máte toastovač, klidně můžete v něm. Každou půlku pak namažeme hummmusem. Poté poklademe šunku, vařené vajíčko na kolečka a nakonec hrst salátu polníček. Easy peasy jako vždy. Co vy na to?
CO JE TO HUMMUS + RECEPT
Hummus je tradiční pokrm starých civilizací, který jim zajišťoval dostatek živin. Základní složky hummusu, kterými jsou – cizrna – sezam, citrón a česnek – jsou konzumovány již po tisíciletí. Nejstarší pokrm podobný dnešnímu hummusu se datuje do 13.století do Egypta.
Značnou popularitu si v dnašní době získal zejména mezi vegetariány a vegany, který je pro tuto skupinu významným zdrojem proteinů.
Konzumovat ho můžeme s pečivem, se zeleninou jako dip nebo jako pomazánka na pečivo, jak je tomu v tomto receptu.
SERVÍRUJEME
Na talíř si nakrájíme červenou papriku a cherry rajčátka, abyste to měli vše celé hezky barevné. Nakonec, kdo má rád, posype hrubozrnnou solí a barevným pepřem. Ideální mňamka na nový den pro dostatek energie na celé dopoledne.
Nezapomeňte ale na svačiny – RECEPTY NA SVAČINY ZDE. A proč svačit? A jak si zpetřit vaše stravování?
Zajímavé RADY A TIPY SE DOČTETE ZDE.
Dobrou chuť!
Yvet